Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tý vole, na tý šestce tedy taky máte v zastupitelstvu slušný exoty... To je mimoň. Jinak jistě - stát ani obce nemusí dotovat kulturu a tak dále. V podstatě nemusí dotovat ani domovy důchodců a hospicy, protože to taky nepoužíjí všichni. Třebá já málem zdechnul smíchy, když jsem četl ten blábol - tak bych Žižkovu ušetřil. Veřejné osvětlení? Proč? Spousta lidí večer nikam nechodí, tak ať si ostatní svítí baterkou. Co to tam mele o chodnících? Já jezdím autem, tak proč z daní cpát peníze do takové zbytečnosti. V principu vlastně nemusí stát ani obce dělat vůbec nic a vlastně co, serem na obce, serem na stát, ať žije anarchokapitalismus! A až vypukne, tak vezmu kyj a praštím toho magora po hlavě.

0 2
možnosti

Doporučuji přečíst ještě dvakrát, třeba pochopíte. Týká se nejen Dejvického divadla, ale i např. VC ČR (Brno).

Lístky se prodávají pod rukou za (úajně) dva tisíce. Otázka zní: tak proč se neprodávají lístky za tisícovku. Až do doby, než zájem ochladne.

Tak je to s mnoha dotovanými podniky.

Vaše srovnání s domovy důchodců či hospici výrazně kulhá: ony jsou potřebou nezbytnou (často však nedostatečně saturovanou). Kultura (jakkoliv ji konzumuji v míře nikoliv malé) je věcí zbytnou.

Ostatně Váš způsob uvažování je dostatečně doplněn slovníkem.

1 0
možnosti

To by mě zajímalo, kdy se autor vrátil z té mise na Pluto. Spekulace se vstupenkami jsou problém řady atraktivnich akci včetně sportovních zápasů, bez ohledu na to, zda jsou, či nejsou dotované. Budiž v případě toho divadla možná bude intenzivnější než jinde, ale odstraněním dotací by se nevyřešil.

0 0
možnosti

Kdyby divadlo prodávalo lístky za dvojnásobek, žádnou dotaci by nepotřebovalo.

0 0
možnosti
Foto

Jakmile se dočtu k vyjádření pobízet k udavačství, tak končim, je to jen další potvrzení, kdo je dnes v politice. Za mě totální nevyzrálost. Je udavačství, které je udavačstvím se vším, co mají generace starších jako zlou můru odžito. Ty tragédie rodin známe. A pak je jako od Vás plácnutí a zneužiti slova udavačství jako chytlavost, populární lapač, který značí... zakopni fér jednání pod stůl, buď vychcánkem, spojencem, prostě to nevadí, že se něco nemá. Takže je mi zase zle, kdo se kasá vizitkou politik. Nemáte se fakt čím chlubit.

0 0
možnosti

Kromě podle vás nevhodného výrazu "udavačství" k tomu jinak nemáte nic?

0 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2164x
Zajímám se o politiku, auta, jezdec na off road akcích, milovník žen a dobrého vína. Bývalý místopředseda Svobodných a bývalý člen zastupitelstva MČ Praha 6. 

Seznam rubrik