Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To by mě zajímalo, kdy se autor vrátil z té mise na Pluto. Spekulace se vstupenkami jsou problém řady atraktivnich akci včetně sportovních zápasů, bez ohledu na to, zda jsou, či nejsou dotované. Budiž v případě toho divadla možná bude intenzivnější než jinde, ale odstraněním dotací by se nevyřešil.

0 0
možnosti

Kdyby divadlo prodávalo lístky za dvojnásobek, žádnou dotaci by nepotřebovalo.

0 0
možnosti

Zásadní problém celé úvahy je v nerozeznani příčiny a následku. V té agitce nahoře je to samozřejmě křišťálově čisté. Dotace=duvod spekulací se vstupenkami. Jenže pokud víme, že na to trpí i řádně naceněné akce, je jasné, že takhle jednoduše to nefunguje, ale problém vyžaduje hlubší analýzu. Buď teda stálou klientelu tvoří převážně lidé se vstupenkami od překupníků, pak se dá o zvýšení vstupného uvažovat. Nebo většinu klientely tvoří lidé se standardními vstupenkami a pak by se experti co umí tak akorát preslabikovat "volný trh" nestačili divit.

Nemluvě o tom, že to může mít i sociální rozměr - služba společnosti, umění dostupné pro každého a pak je kšeftováni se vstupenkami s nadsázkou na stejné úrovni, jako když někdo krade z veřejného chodníku dlažbu

0 0
možnosti
VH

Jenže ono to není "bez ohledu na to, zda jsou dotované či nikoliv". Ono jde právě o ty dotované. Pokud odstranění dotací povede ke zvýšení vstupného, tak se problém vyřeší.

0 0
možnosti

Já vyřeší tím, že se divadlo položí;-D

0 0
možnosti
VH

Když pochopit nechcete, tak samozřejmě nepochopíte.

Ostatně - kdyby se položilo, tak co?

1 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2164x
Zajímám se o politiku, auta, jezdec na off road akcích, milovník žen a dobrého vína. Bývalý místopředseda Svobodných a bývalý člen zastupitelstva MČ Praha 6. 

Seznam rubrik