Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přišel k nám koledník - soused - a začal vykládat věci, jako paní učitelka. Poněkud mi stoupl tlak a vyhodil jsem ho. A to není agent Kremlu, on je jen normálně blbej.

Zase typický příklad člověka, který si zpackal život a tak se jeho zloba obrací proti všemu a všem. Takovým není pomoci.

20 0
možnosti
PK

Kolik mu bylo - jako Vám?:-)

1 5
možnosti
LC

No a jaké dostali učitelé pokyny pro výklad situace na Ukrajině z ministerstva školství? :) Víte někdo?

1 0
možnosti
PD

učitelé nemají co vykládat o situaci na ukrajině

4 0
možnosti
Foto

Trošku v tom plavete, ale to není u Svobodných nic nového.

13 3
možnosti
JK

Tvrdíte, že je podle Svobodných Rusko jednoznačným agresorem á že Svobodní byli jednou z prvních parlamentních stran, která tuto agresi odsoudila. (S tou "parlamentní" stranou bych se na vašem místě tak neoháněl, neboť máte jednoho senátora, a to ještě není přímo váš člen.)

Také tvrdíte, že do školy nepatří politická agitace, ale zároveň z vašeho textu v podstatě vyplývá, že sice odsuzujete jednostranně (proruský) názor učitelky ohledně války na Ukrajině, ale že byste očekával, že podobný postup jako vůči ní "se bude uplatňovat i vůči všem LGBT neziskovkám, přednáškám o dokonalosti EU, jásáním nad přínosy migrace z Afriky apod.". Jenže, pane, agrese vůči Ukrajině je zločin. Jak potom můžete srovnávat učitelčinu politickou agitaci ve prospěch ruského zločinu s přednáškami o LGBT, o EU či o migraci z Afriky? Navíc dikce, jakou používáte například vůči EU, jejíž jsme členem (takže Česko = EU), je zcela nepřijatelná. Z vaší strany jde v tomto směru o jednoznačnou a dost nechutnou politickou agitaci. Na přednáškách o tom, co je LGBT, co je EU, nebo o okolnostech migrace do Evropy z Afriky, z Blízkého a Středního východu, nevidím nic zlého, a je zcela irelevantní jak tyto věci interpretuje jakýsi zastupitel Prahy 6 z pidistrany Svobodní.

19 5
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
11 1
možnosti
MV

Když Havel zakázal na školách jakoukoliv agitaci že je to komunistický přežitek ,zrušili se i mnohdy dobré věci.např . nábor žáků na odborné školy.

Avšak když vidím na vnoučatech jak je ve škole nalejvají různé neziskovky a spolky tím správným názorem tak si připadám jak za komunistů a to byli proti dnešku v tomto oboru žabaři.

11 13
možnosti
JV

No, v Putinove říši dostane jistě top job. Tak s ní tam !

2 3
možnosti
MV

Skoro mám pocit, že se té lhářky a manipulantky zastavate. Oklepal jsem ses, když jsem ten její příběh zaznamenal a teď jsem se oklepal znovu. Je dobře, že na její "názory" žáci upozornili včetně důkazů. Takový člověk by děti učit neměl.

19 1
možnosti
LB

Slyšela jsem, že učitelka Bednářová byla už z jedné školy vyhozená, protože byla na děti strašně zlá. Ale tu informaci jsem neověřovala.

5 0
možnosti
JK

Něco takového prostě nemůže učit děti. Už nikdy. Čím dříve se těch proruských kolaborantů zbavíme, tím lépe. Tato pátá kolona je nebezpečí pro tuto zemi.

17 0
možnosti
Foto

To samé se razilo po Únoru. Nebezpečných kantorů se školství zbavilo a aby je měli čím nahradit, komouši zřídili pedagogické čtyřleté školy, do kterých se šlo hned ze základky. Před 14 leté žáky se potom postavil osmnáctiletý učitel, který dobře věděl, co se smí a musí, ale o pedagogice jen málo.

1 0
možnosti
LV

Celá věc má dvě právní roviny:

1) Politická agitace, kterou zakazuje školský zákon, a

2) Hanobení národa podle trestního zákoníku

Ad 1) - nedíval jsem se, ale předpokládám, že školský zákon neobsahuje žádnou sankci za politickou agitaci ve škole, pak je třeba postupovat podle zákoníku práce. Protože povinnost dodržovat zákony 'CR se vztahuje obecně na všechny právně odpovědné občany, je možné považovat jednání paní učitelky jako závažné porušení povinností a postup ředitelky je v tuto chvíli z mého pohledu obhajitelný. Na druhou stranu paní učitelka má právo se bránit u soudu, a opět z mého pohledu může mít šanci na úspěch. Záleží na tom, za jak závažné provinění vůči školskému zákonu bude soud její jednání považovat. A od toho tu soudy máme, aby rozhodly.

Ad 2) Zároveň bych podal na paní učitelku trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu hanobení národa, rasy nebo přesvědčení, protože paní učitelka mluvila pouze obecně, neuvedla jediný konkrétní případ, mluvila o tom, že Ukrajinci páchají zvěrstva a že kvůli tomu Rusko napadlo suverénní stát. Ani tady si nemyslím, že by v našem právním řádu byla bez šancí se z toho vyvlíknout. Stačí, když řekne, že to četla někde "vlevo dole", ochotných právníků s exhibičními sklony se v řadách extrémistů najde dost.

Třetí aspekt je ryze osobní. Říkám si, co se asi odehrávát v člověku, který použije svou formální autoritu učitele k tomu, aby obvinil jeden národ z toho, že zatlouká hřebíky dveře příslušníků jiného národa, aby nemohli utéci z hořícího domu, dokonce že tento národ stahuje za živa děti jiného národa z kůže... Ti žáci musejí být tou představou nesmírně traumatizováni. Aby tohle někdo mohl tvrdit, nota bene před dětmi, musí k tomu mít sakra pádný důkaz, sakra pádný argument. Musí to být totální mstivý životní ztroskotanec, bez perspektivy, frustrát bez východiska...

15 0
možnosti
ZH

Podle toho, co jsem o věci ve veřejných zdrojích četl, se laicky domnívám, že mohlo dojít i k popírání válečných zločinů, § 405 tr.z. Tedy si myslím, že pokud nebude učitelka trestně stíhaná, bude moct být ráda, že to skončí jen výpovědí.

5 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
24 3
možnosti
RP

Konkrétně v čem? Já teda slyšel jen kousek, ale to že byla válka na Ukrajině od r.2014 ne ;-D

2 13
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2164x
Zajímám se o politiku, auta, jezdec na off road akcích, milovník žen a dobrého vína. Bývalý místopředseda Svobodných a bývalý člen zastupitelstva MČ Praha 6. 

Seznam rubrik