Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

XElektřiny je dost, že jí ČR vyváží – ano je to tak, zhruba 10% vyvezeme

XElektřiny nebude dost – bude jí dost, ale bude dražší.

XLogický důsledek bude zvýšené riziko blackoutů – s tím nemohu souhlasit při rozvinuté Komunitní energetice – kam nás tlačí EU riziko BO naopak klesá.

Xrazantní nárůst cen elektrické energie – ne razantní, ale mírný a pouze pro ty, kteří se do Komunitní energetiky nezapojí, PRO MNOHO DOMÁCNOSTÍ CENA ENERGIE BUDE NAOPAK KLESAT

Xprodej PHM zajišťuje státům příjem v řádu stovek miliard eur ročně – ano (i když bych se zaměřil pouze na ČR).

Když o tyto příjmy přijde, je to Další důvod ke zdražení! – ano, důvod se vždy najde:-/

1 2
možnosti
Foto

Souvislosti vám unikají.

10% vývozu není nijak výrazný přebytek. Znamená to jen, že jsme soběstační a v případě rozpadu soustavy budeme schopní fungovat v ostrovním režimu.

Jestliže se zvýšené nároky na elektřinu nevyřeší jejím dostatkem, ale zdražením, bude to další rána pro evropský průmysl.

Nedostatek elektřiny, který budete řešit růstem ceny, povede k riziku blackoutů. Komunitní energetika to nezachrání - povede to jen k tomu, že každý, kdo bude chtít mít jistotu, bude muset mít vlastní motorgenerátor - jako v Africe. Skvělá perspektiva.

Elektromobilita funguje pěkně, když vás je pár, to elektrárny a sítě zvládnou a ještě to máte dotované. Jak vás bude významně víc, stát vám dobíjení zdaní spotřební daní a budete mít smůlu. A uvalí na vás poplatky za likvidaci a nepochybně si najde i něco dalšího.

12 0
možnosti
MM

Dobrý den pane Dočekale, děkuji za vyčerpávající otázky.

Myslím, že není v mých silách je všechny zodpovědět. Navíc jsem manželce slíbil, že dnes udělám u domu přípravu na DC nabíječku. Mají ji montovat již tuto středu a tak sebou musím hejbnout.

Většina Vašich otázek má několik řešení, proto se nejedná o jednoduché odpovědi.

To vidíte na mém 33 3⁄4 článku. Prostý součin dvou čísel a je kolem toho tolik povyku. Přijeďte někdy na sraz. Pokecáme a budeme hledat optimální řešení.

Pokusím se odpovědět postupně na pár vašich otázek. (pro lepší rozlišení použiji velká písmena).

2 1
možnosti
JV

Vas sestivalec z 1988 smrdi a znecistuje okoli ! Ma ta kara vubec aspon katalysator ? Vite co je pokrok ? Tiche, ciste E-auto.

3 5
možnosti
JV

Svobodni - nevolitelny spolek.

2 6
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2164x
Zajímám se o politiku, auta, jezdec na off road akcích, milovník žen a dobrého vína. Bývalý místopředseda Svobodných a bývalý člen zastupitelstva MČ Praha 6. 

Seznam rubrik