Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IV

No, jak počítám, tak když bude ten člověk platit 50000 ročně jako daň z nemovitosti, ale dostane zpátky 60000 ročně na každého člena rodiny. (A kdo má byt za 5000000, ten asi dávek moc nepobírá).

Ledaže by těch 5000 nepodmíněného příjmu bylo myšleno ročně? To by bylo dost na nic, takže předpokládám, že měsíčně.

1 0
možnosti
Foto

Komunistický sen - movití budou potrestáni, lůza, jež nemá co zdanit, přijde bezpracně k penězům.

(Z Vašeho příkladu: opuštěnému nemohoucímu důchodci, ale majiteli nemovitosti, zbyde z NZP po zdanění 10000. Bezdomovec naopak získá plnou výši NZP 60000. To bude krabičáku! No nekupte to....)

1 0
možnosti
JK

Jestli se ta úvaha o přepsání nemovitosti na stát zakládá na pravdě, tak tím vždy přijdou zkrátka tzv. nepominutelní dědicové. Nejlepší by bylo, kdyby každý majitel před přepsáním svého domu na stát všechny své potomky vydědil.

1 0
možnosti
HH

no vydědit dítě není tak jednoduché a nelze to udělat jen tak bez vážného důvodu...proto jsou ti dědicové neopomenutelní...

0 0
možnosti
PK

Tak od "pirátského think tanku" se jedná pouze o úvahu, netřeba to neúměrně hrotit. Fakt je, že majetkové daně jsou tu vůči západnímu světu zanedbatelné a lineární daň z příjmu tak v Rusku. Chceme být součástí západní Evropy, ale jen tam kde se nám to hodí. Jsem zvědav jak ostatní uchazeči o moc vyplní ty stamiliardové díry po covidu a dosluhující vládě.

0 9
možnosti
PK

Díky za skóre - jak před lety Slávka s Arsenalem:-) Ale fakt jsem zvědav jak ty stamiliardy zajistíme digitalizací, úsporou pár ouřadů, zrušením senátu, snížením dávek pro nepřizpůsobivé ... I změna ekonomiky (méně montoven) se neudělá z roku na rok

0 0
možnosti
Foto

Když se podívám na vaši politickou příslušnost, tak mě vaše polopravda vůbec nepřekvapujeRv

6 11
možnosti
JK

J42a45n 20K84o42z17á24k

22. 4. 2021 21:15

Taky jste nepřekvapil.

0 0
možnosti
PD

bod 5) vaší fabulace jaksi postrádá logiku. když by někdo přepsal nemovitost na stát, tak by asi stát z ní neplatil daň, tedy by to zvýšení daní nemělo smysl.

1 0
možnosti
Foto

Tak u nás toto chtěla zavést ODS, hlavně Vlastimil Tlustý a kde na to vzít? Prostě zdaňovat úplně vše. Jinak vím o mladém klukovi, kterému 5000 měsíčně stačilo, bydlel u maminky za malý příspěvek a vystačil si s brigádami nebo o nezaměstnaných, kteří mají příjem 0 Kč, takže si musí vystačit s úsporami nebo jim pomoci rodina, tedy pro ně by 5000 bylo velké přilepšení.

0 2
možnosti
PB

P34e16t27r 22B74u31r51i58a49n

22. 4. 2021 14:33

NZP je naprosto nelogický paskvil, který buď zruinuje sta tisíce lidí hned, nebo do roka státní rozpočet.

0 0
možnosti
AT

Myšlenku NZP občas vytáhnou zoufalci z různých stran. Vzpomeňme, že ji svého času prosazoval i Tlustý z ODS. Takže bych na vašem místě neprezentoval ojedinělý názor jako aktuální program celé strany.

2 1
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi. Nicméně celý článek je postaven na jednom velmi mylném předpokladu. Dnes se daň z nemovitosti platí podle nějakých tabulek. Vy vycházíte z toho, že by se měla platit z tržních cen. A to je nereálné (kdo udělá odhad? kdo udělá konkurenční odhad? budu odhadce žalovat?...).

Daň z nemovitosti je sice na první pohled nemravná, taky jsem jí zásadně odmítal (vlastním několik nemovitostí), ale na druhé stránce je nutno vzít v potaz, že nemovitost sama o sobě klade na společnost nějaké nároky navíc (ochrana majetku, infrastruktura a její provoz, administrativní a právní ošetření...). Tyto náklady pro společnost bez nemovitosti neexistují.

Takže nějaká přiměřená daň z nemovitosti je na místě. Myslím, že dnešní systém je úměrný.

5 2
možnosti
JS

V USA je to naprosto normální. Mají obce cenová pásma a dle toho se platí.

0 0
možnosti
Foto

Když říkáte to, že se zvedne daň z domu či bytu tak zapominate uvést, že to samí co by tu daň platili by dostali 5 000 Kč na osobu s měsíc.

4 členná rodina tedy 240 000 Kč. To pokryje jednoprocentní daň z nemovitostí v ceně 24 000 000 tedy evidentně drtivá většina by na tom vydělala.

Stejně tak by na t vydělali sociálně slabí

To dnes zpravidla 5000 na osobu nemají s taky by nebyli nuceni být doma na dávkách, protože o to co vydělají dějin dnes dávky sníží.

Nejsem si jistý jestli předpoklady pirátů jsou reálné ( býť nepodmíněný příjem nepochybně časem přijde, už jen proto, že stávající syst dávek a důchodu je neudržitelný) ale váš článek je postaven na hloupých argumentech.

1 6
možnosti
LH

A není tedy trochu hloupé toto přesouvání peněz tam a zpátky zavádět, pane voliči ČSSD?

0 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2164x
Zajímám se o politiku, auta, jezdec na off road akcích, milovník žen a dobrého vína. Bývalý místopředseda Svobodných a bývalý člen zastupitelstva MČ Praha 6. 

Seznam rubrik