Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ono se trošku nějak těm pomatencům plete.

Rasu nerozlišují, ale zato mají 76 pohlaví.

7 0
možnosti

Vidět nějaké rozdíly ještě neznamená, že je někdo rasista. Rasistou se člověk stává, když odmítá vidět konkrétního jednotlivce a jedná podle předsudků, kterým bezvýhradně podléhá. Samozřejmě by bylo možné vyvrátit některé obzvlášť nesmyslné předsudky, ale na to je škoda slov a energie. Vyvráceny byly mnohokrát a marně. Rasista se předsudků drží, je to jeho základ, jeho grál, jeho učení. Tak si na svou otázku odpovězte sám...

2 2
možnosti

Každý národ a každá kultura a to včetně naší České má určitou mez možností integrovat příchozí, ekonomicky, společensky a kulturně. Za předpokladu, že příchozí se v základních aspektech přizpůsobí kultuře domácí, může být imigrace do určitého počtu obohacením,lide z Ukrajiny a Vietnamu jsou příkladem..

Nad určitý počet, zvlášť těch, kdo se přizpůsobit nechtějí, je to destruktivní. Západní Evropa již dávno tento počet přesáhla, a tím mění imigraci v kolonizaci. Jestli to ani teď nehodlá zastavit, brzy přestane být Evropou. Je toto projev rasismu, pokud odmítám další migranty, kteří se nehodlají smířit se zdejšími zákony a kulturou? (BK)

No myslím, že spíše než rasismus vůči černým obyvatelům je horší ten antižidovský, je celkem dosti podněcován liberálními politiky a medii...

7 0
možnosti

V Německu se po roce 1945 let narodilo velké množství dětí, které byly počaty americkými vojáky černé pleti s německými děvčaty žijícími v okolí amerických vojenských základen. V USA je poslední dobou nazývají Afroněmci. No kidding!

A abych nezapomněl, na území bývalé NDR žádní Afroněmci počati nebyli.

1 0
možnosti

Afroněmci, vida:-).

U nás v západních Čechách se po osvobození takové děti také rodily, hezky o tom vypráví knížka "Měli jsme ve třídě černouška", četl jsem ji jako kluk.

To byli tedy zřejmě Afročeši:-).

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS