Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To, co proklamujete, je něco jako povolit alkohol za volantem. A A ́t si jedinec sám rozhodne..... Jenže ten rozhodující se jedinec nežije ve vzduchoprázdnu a o samotě, takže může svou jízdou pod vlivem alkoholu poškodit majetek a zdraví, neřku-li život, ostatních. Tak je to i s jednáním v době zavirované - jedinec si může o sobě rozhodovat, ale nemá právo svým jednáním způsobit nemoc či dokonce smrt jiným.

2 1
možnosti
Foto

Podle této logiky pak můžeme většinu lidí zavřít do nějakých koncentráků, protože každý může něco způsobit a takto by to šlo eliminovat. Tahle logika nás všechny vede do novodobé totality a je smutné, že i celkem inteligentní lidé žijí v omylu represivní prevence.

2 0
možnosti

Pokud byste nakazil jen sám sebe jsem pro Vaše věc... Ale takhle to bohužel nefunguje a to je celý problém...

1 0
možnosti

Popsal jste to výborně. Jak rozhoduje jednotlivec sám o sobě. Jenže tak ten problém opravdu, ale opravdu nestál. To rozhodnutí je (a může být jen) navýsost kolektivní (či, chcete-li, sociální).

To pochopily vlády prakticky všech států s nákazou koronavirem (snad jen s výjimkou Běloruska). Některé rychleji, některé pomaleji. Některé až po peripetiích s jiným řešením (ne nepodobným Vaší teorii). Nakonec však všechny.

1 1
možnosti
Foto

Přesně tak, všechny vlády na světě docela rychle pochopily, že taková příležitost, jak upevnit a zvýšit svou moc se jen tak nenaskytne. V minulosti to šlo jen skrze velké válečné konflikty, dnes stačí lidi vystrašit pandemií.

2 0
možnosti
Foto

Lidé nesmí dostat na výběr, jak jste to hezky shrnul v těch bodech. Pokud by si mohli vybrat, rychle by dospěli k poznání, že stát s vládnoucí kastou vlastně nepotřebují. To by byla pro naše daňové farmáře naprostá katastrofa.

2 0
možnosti

Rád bych se seznámil s tím papouškem ! Tím, co losuje ceduličky k otevírání obchodů. Mylně jsem se domníval, že se započne těmi malými, zejména OSVČ. Jsou bez peněz, problémů kopec. Následně většími a největšími. Vypadá to, že Program na definitivní řešení otázky živnostenské - byl zahájen! Pravdu má, náš předseda, Hamáček - Nebyla to dobrá cesta ! (viz zprávy o uvolnění roušek) .. :-)

2 0
možnosti

J10a10n 52R60á27ž

11. 4. 2020 15:27

První vlaštovka rozumu zazněla: Povolování otevření provozoven obchodu nebude podle oborů, ale podle velikosti prodejní plochy. To zní rozumně.

1 0
možnosti

J70a77n 90R42á26ž

11. 4. 2020 15:16

Hodnota života je nevyčíslitelná a je to fakt, který potvrdí každý, který buď má za sebou klinickou smrt nebo má se smrtí uzavřeno dočasné příměří, což je např. každý onkologický pacient v remisi. Ti si hodnotu života uvědomují v jiných dimenzích, než ti, koho setkání se smrtí nepotkalo.

Každému říkám, že je mi úplně jedno, zda někdo, kdo odmítá respektovat koronavirovou prevenci onemocní nebo i zemře, ale není mi jedno, když by mne, či někoho blízkého člověk bez roušky nakazil.

Každý nakažený vyvolá karanténu pro každého, kdo s ním přišel do styku. Takže až si hospodský otevře hospodu musí se modlit, aby v jeho hospodě si u stolu nedal někdo bez roušky pivo u něhož by se prokázalo, že už tam vstoupil jako nakažený. Hospoda by se mu zavřela,všichni, do tam byli by museli do karantény. Hospodský by plakat nad ušlým ziskem mohl max. u své postele. Nevylučuji, že by pak mohl i čelit žalobám.

PS. Napsal mi kamarád, který dlouhodobě žije, vlastně nedávno ještě žil v New Yorku. Podařilo se mu totiž zavčas utéci na Floridu, kde už chce zůstat i za cenu značného snížení životního standardu. V mailu se svěřil , že by raději byl dnes v České republice, kde cituji: "Vláda zavčas upřednostnila zdraví a životy svých občanů, před ekonomikou".

3 0
možnosti
Foto

Pokud se dívám na televizi, tak nikde v Evropských zemí se nechodí s rouškou. Přitom roušku by měl nosit ten, kdo je nakažený, ale ne lidé zdraví. Ti naopak z důvodu, že ji nosí dlouho mohou onemocnět. Protože vydýcháváme bakterie a ty se zachytí v roušce a my je vdechujeme. V Německu se nakupuje bez roušky, ale dodržují se odstupy u nás v obchodech ne. Chodí do restaurací bez roušky, ale počet lidí je omezen. Proč u nás šaškujeme. Na chřipku umírá ročně v Česku až dva tisíce osob a v několika epidemických týdnech se jí nakazí ročně mezi deseti a patnácti procenty populace, tedy cca 1 až 1,5 milionu lidí. Blbneme kvůli tomu, zmrazíme ekonomiku, nosíme roušky. Vždyť jenom 5 procent se nechá očkovat proti chřipce.

0 0
možnosti

Je potřeba disciplínou a technickými prostředky držet nakaženost na co nejmenších počtech, aby mohla ekonomika běžet s co nejmenšími omezeními. Pokus o získání imunity promořením by stál příliš životů a zdravotních následků, tím spíš, že v Jižní Koreji je už 91 lidí, kterým se to vrátilo.

1 3
možnosti
Foto

. Je to podobné dilema jako na záchranných člunech po potopení Titaniku. Když se budeme snažit zachránit každého, utopíme se všichni. V západních zemí se rozhodli chránit tu nejohroženější skupinu a to jsou lidi starší 65 let. Ti mladší se po onemocnění coronavirem vyléčí a získají proti němu imunitu. Tak, jako je to s chřipkou. Prostě neudělali to, co udělal náš stát a to je zmrazit ekonomiku T se už nikdy nevrátí tam kde byla a nejvíce zasáhne střední třídu, lidi z továren, zaměstnance firem a služeb, majitele menších podniků a zejména stát jako celek..

1 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS