Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vaším heslem vždycky bývalo: zachraň se, kdo můžeš. Tak co teď chcete od Unie?

Jak tak okolo sebe koukám, každý něco dělá. Jeden šije, druhý pomáhá jak může.

Jak jste na tom, vy? Čekáte na Godota?

0 0
možnosti
Foto

Od Unie právě nechceme vůbec nic a na Godota nečekáme. Naše návrhy jsou na fb Svobodných. Hledáme ekonomická řešení. V blogu jen upozorňuji na skutečnost, že všemi protežovaná EU naprosto zklamala.

0 0
možnosti

Čo vlastne chcete? 8-ona jednej strane nechcete aby EU zasahovala do suverennych štátov,

na druhej strane kritizujete, že EU nenariadila opatrenia pre všetky štáty ohľadne koronavírusu a nechala to na zváženie podľa situácie v jednotlivých suverejných štátov EU,

EU nás zachrání - opravdu?

"Ano, pojďme se jako suverénní státy domluvit na určitých opatřeních, ale nenechme si diktovat něco, co nechceme".

Zdroj: https://jandocekal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=747797

"Naopak volám po ponechání co nejvíce pravomocí jednotlivým státům. Nedělejme z Evropy superstát."

Zdroj: https://jandocekal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=747797

0 0
možnosti

P74a78v48e90l 51P39o44n85e70c

22. 3. 2020 11:08

Máme pravdu, ale obávám se, že po skončení pandemie se evropská politika výrazně nezmění. V nových volbách do parlamentu EU vyhrají možná noví kandidáti s hesly, že "EU se musí změnit". Pak zvolí do Komise nového byrokrata, ten opráší povinné kvóty, uhlíkovou stopu a život půjde dál :/.

1 0
možnosti

P41a97v62e59l 64P59o24n43e89c

22. 3. 2020 11:18

Jaké je řešení? Už jsem to zmínil dříve: je třeba usilovat o změnu systému tak, aby ve vedení EU byly politické osobnosti s přímou odpovědností k voličům. Czexit pro nás není cesta, protože v této malé zemi nám nepatří už skoro nic.

0 0
možnosti

Nechápu jak by nás EU měla zachraňovat. Doba RVHP a Varšavské smlouvy je naštěstí pryč. Záchrana je v každém z nás!

4 0
možnosti

No jak? Naraz nevite? Ale ze v "mirovych dobach" keca uplne do vseho, to uz nezminujete. A ted je najednou z Bruselu tak nejak ticho. Soudruzi se tam uz asi definitivne ...

1 0
možnosti

J73a58n 35R38á78ž

22. 3. 2020 10:15

Brusel je jako kulhajicí nemocný velbloud, který zdržuje pochod karavany a bez užitku ho jen krmí a napájejí.

Takže po odeznění pandemie je jen otázkou času, kdy Evropané toho svého nemocného, a jak dnes zřetelně ukázalo zcela neužitečného "velblouda" přestanou živit i napájet a ponechají svému osudu.

1 1
možnosti
Foto

No...člověk je člověk a bude vždycky jako kobylka. Je zcela jedno kde. Chovají se tak i státy...chováme se tak jako kobylky v krámech i my , ač nedávno byly kobylky emigranti. Takže cintat si tu do kapsy o nefunkční EU a honit si tu předrezervní politické body je v přijetí akorát pro hloupé. Samozřejmě se věci ukazují. o tom žádná...A samozřejmě nemám radost žádnou, ale ono se zas ukazuje, že umíme i sami leccos a ne jen nadávat a natahovat dlaň a zase nadávat. Což je, já věřím, pro další partnerství lekcí jistě hlavně pro nás, i pro další státy. Společně ano, ale nečerpat jen výhody a ukázat potenciál. A nechi státy soudit. Obecně - ano, jsem ráda za opatření vlády včas, včšasněji než jinde. Až vše pomine, budeme si muset pomáhat všichni v Evropě zas. A zase budeme umět natáhnout ruku...

3 0
možnosti

J14a84n 41R30á29ž

22. 3. 2020 10:35

Máte pravdu. V Evropě si musíme vzájemnou spoluprácí pomáhat, aby naše civilizace mohla v globalizovaném světě přežít. Ale vzájemná spolupráce i pomoc v případě krize musí být dobrovolná a vyvolaná pocitem poznané potřeby, nikoliv vynucovaná diktátem. Na to, zejména my jsme hodně alergičtí.

7 0
možnosti

I26v93o 47B58o51u71š87e

22. 3. 2020 9:50

A má k tomu zvládání EU vůbec nějaké kompetence? Vy Svobosní pořád bojujtete aby neměla pokud možno vůbec žádné, a teď vám to vadí. Nepřipadáte si trošku hloupě?

2 2
možnosti

Rozumni. Svobodni. atd. Je jedno, jak se pojmenujete...

3 2
možnosti

něco rozumnějšího by nebylo?

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS