Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J64i33r11i 76B10o39r

5. 2. 2020 12:23

Já vidím jako řešení vodík,ale o moc bezpečnější to asi nebude.

0 3
možnosti
Foto

Podívejte na tento článek na str. 2.

http://www.nebakov.cz/texty/pe07_2017.pdf.

I vodík se dá zkrotit, bezpečnou nádrž vyvinuli už před 40 lety. Včetně bezpečného tankování.

1 1
možnosti
Foto

Hlavně že můžete Svobodně uprchnout. Zatím jsme tu měli několik výbuchů plynu v domech, tu a tam převrácenou cisternu se zajímavým obsahem apod. Ale na to jsme zvyklí a tak nám to nevadí. Jistý pán se patrně otrávil rtutí z úsporek, které rozbíjel několikrát denně. Tu a tam zůstane viset kamion na přejezdu, tu se nezastaví vlak na červenou, támhle si někdo v domově pro postižené zapálí cigárko a hned to hoří. Jindy zase pukla nádrž z kyanidem, který vytekl do Jizery, kterou pak musel hlídat kordon policistů, aby si někdo nechytil divně ochucenou rybičku. ATD. Prostě všude číhá strašlivé nebezpečí.

Ale elektromobily jsou přirozeně ze všeho nejhorší. Bacha na ně! ;-D

1 6
možnosti
Foto

Výborný článek na aktuální téma R^:-)

7 2
možnosti
SM

Elektromobily sú slepá ulička vo vývoji. Vznikli lenre dobrý pocit klimahysterikov. To oľutujeme.

15 3
možnosti
Foto

První elektromobil postavil Slovák Ján Anián Jedlík někdy v roce 1828. Asi to byl také klimahysterik. Za to může on!

I elektrická lokomotiva je slepá ulička ve vývoji, o tramvajích nemluvě, zatracenej Křižík! ;-D

4 9
možnosti
BH

Každopádně bude ještě veselo;-(

4 0
možnosti
MS

Předpokládám, že z takovýchto důvodů při hašení budou elektromobily omezené při vjezdu do garáží podobně jako CNG a LPG. 8-o

8 0
možnosti
MB

Z toho logicky plyne - A kde tedy, vlastně mají stát ? Jak se budou nabíjet ? Místo není již nyní - Pak elektroauta vedle sebe = Lépe se budou hasit ? Opravdu, já hledím ! K autu z praxních důvodů, považuji garáž jako nutnou. Do budoucna ji asi budu pronajímat na bydlení !? Fakt, kam se to řítíme ? ... :-)

2 0
možnosti
Foto

I56v26a11n 54M13a41r27e44k

5. 2. 2020 7:08

Je dobré to vědět. KarmaR^

2 2
možnosti
MB

Jsem laik, děkuji za Vámi popsané - podobně si bádám já . Uznávám péči o ŽP, nové technologie odmítat nelze. Nicméně opravdu žasnu ! Zde něco zavedeně funguje - Výroba aut s dodavateli. ČR, Slovensko, Německo - Tak si to prostě zrušíme ! Elektromobil sice považuji za nesmysl - snad v městech, službách ? Budiž, teoreticky "Pořídím si jej" ! Cenu nechme bokem.- (Model bude mi darován) ...

Potřebuji přístup k elektřině - Tedy asi garáž, minimálně kryté státní. Mám ! Případy neuhasitelnosti zase říkají, že v žádném případě auto tam nemůže stát ! Shoří mi celý barák i s okolím ! Tedy kam ? Pod parcelou nám teče potok - Řešením asi bude - Potoční stání ! To bude bezpečné a prozíravé. Jak tam zase přes vodu přivedu nabíjecí proud ? atd. ... :-)

5 2
možnosti
Foto

Pan autor je také (Svobodný) laik, takže to musíte brát z tohoto úhlu pohledu. Kromě toho jakoukoliv elektrickou instalaci není dobré hasit vodou, to dost lidí ví.

Garáže jsou vůbec nebezpečné, víte, kolik lidí se tam udusilo, když si ve voze schrupli a zapomněli vypnout motor? A ten pán, co si posvítil sirkou, má-li v nádrži benzín? Měl ji plnou! A i domeček mu pak shořel. ̈

Jan Werich: Žít je strašně nebezpečné. Vždyť můžete umřít! :-)

2 2
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2164x
Zajímám se o politiku, auta, jezdec na off road akcích, milovník žen a dobrého vína. Bývalý místopředseda Svobodných a bývalý člen zastupitelstva MČ Praha 6. 

Seznam rubrik