Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autore, odpovídám na Vaši reakci proti kotlíkovým dotacím a hlavně proti "bohatým" majitelům rodinných domků, kteří je převážně využívají a žijí tak z peněz chudáků z paneláků v nájemním bydlení. Nechcete náhodou znárodňovat rodinné domky? Jak jsem již uváděl kotlíkové dotace byly financovány z emisních povolenek. Čistší ovzduší je jednoznačně veřejný zájem prospěšný pro všechny. Majitelé rodinných domků se museli postarat o jejich vybudování, sami se musí starat o opravy, topení. vodu...Nájemci takové starosti nemají, zateplování domů apod. za ně dělají majitelé nebo stát.

1 2
možnosti
Foto

Děkuji za reakci. ale nějak nechápu, jak a z čeho jste vydedukoval, že chci něco znárodňovat. Sám rodinný dům vlastním a pořídil jsem nový kotel, nádrž na dešťovou vodu apod. i bez dotací. Za své peníze! I já se musím starat o opravy, topení, vodu atd., jak píšete. Ano - nájemci se o tyto starosti nemají, ale platí je! Platí je formou nájmu, fondu oprav apod. Ti majitelé to za nájemce nedělají z dobročinnosti. Že za někoho zatepluje dům "stát" raději ani nekomentuju. A ještě poznámka - příjem z nerozdaných emisních povolenek byl součástí státního rozpočtu (teď jsem línej googlit, která kapitola to byla). To, že se zároveň ze státního rozpočtu poskytly kotlíkové dotace je jen náhoda. Nemá to přímou souvislost. Stejně tak se ty peníze mohly použít na cokoliv jiného (výstavba infrastruktury, školství, zdravotnictví apod.)

3 0
možnosti

Emisní povolenky, jsou jen novodobé odpustky, a jejich zavedení ppvažuji za jeden ze zločínů. Po Kyotském protokolu se kterým jsou úzce svázány se totiž stalo jen to, že na zlo se dala cenovka a po jejím zaplacení lze zlo beztrestně konat dál.

Šest let se zabývám implementací systémové prevence vzniku odpadu a plýtvání a na tento aspekt narážím často.

Jeden ze článků na toto téma najdete například zde https://inodpady.cz/v-klimatizovanych-salech-a-bohatych-stolu-se-hovori-o-boji-proti-hladu-nebo-klimatu/

Na idnes již od roku 2016 nepíši, rozcházím se s provozovatelem a majitelem v pojmu svoboda slova a proto raději píši na vlastní platformě, kde každý pracovní den od pondělí do pátku vychází nový pčíspěvek do mého blogu

5 0
možnosti

Mooc chytry napad ! Vsechno vyresi dobrovolnost a trh. Jen nevim jak mi trh zabrani doma topit pneumatikami.

0 0
možnosti

Třeba tím, že bude pro Vás výhodnější si pořídit daňově zvýhodněné čistší topení ?

0 0
možnosti

J82a74r96d15a 54S29o80k24o29l

30. 12. 2019 7:23

Jednoduše řečeno . Podvod který přesouvá CO2 z jedné části planety na druhou za podmínek kdy dovoz výrobků produkuje ještě více nežádoucích splodin.Rv

3 0
možnosti

je to marný, ale nevzdávejme se

0 0
možnosti

Většinu toho co dělá EU dělá proto, aby se mohlo co nejvíce přerozdělovat a vymýšlet co nejvíce směrnic a direktiv a to i nad rámec zákonů a někdy rovnou nezákonných, jak se nakonec ukázaly i ty povolenky. Tento model vedení zemí jsme si zažili v RVHP a jen jsme se z něj vymanili, tak už sedíme po uši v dalším nesmyslu centrálního řízení ze zahraničí a opět jsme tam dobrovolně.

6 0
možnosti
Foto

EU převzala jenom to, co už fungovalo v USA,.

0 0
možnosti

Autore, dle mého názoru se mýlíte. Je to cesta ke snížení emisí a zároveň to není pouhá direktiva, je umožněno působení trhu. Připomínám, že jsme díky útlumu těžkého průmyslu prodali za ministra Bursíka emisní povolenky Japoncům a z těchto peněz financujme kotlíkové dotace. A pro věčné škarohlídy - kotlíkové dotace mají smysl pro čistotu ovzduší a úsporu paliva, mohu potvrdit i se svými dvěma sousedy.

3 4
možnosti

Kotlíkové dotace stejně jako dešťovka je především příležitost pro vyvolené firmy se napakovat.

Je iluze si myslet, že jsou vyhlašovány kvůli ekologii, je to státem posvěcené šméčko jako svého času fotovoltaika. :-/

7 1
možnosti

Boj s CO2 je nesmysl, když kácíme pralesy a vypouštíme do přírody jedy. Kdybychom radši místo boje proti CO2 investovali do technologií pro přežití klimatické změny a do obrany, zejména před nekontrolovatelnou a nechtěnou migrací, mělo by to budoucnost

11 0
možnosti

Dle mého názoru je migrace z islámských zemí záměrná. Protože to nutně skončí konfliktem, a konflikt zase úbytkem lidstva. A pokud to bude konflikt opravdu hodně velký, pak by ten úbytek mohl dosahovat i miliard.

3 0
možnosti

Dobrovolnost nefunguje. Kdyby jo, tak emise na planetě klesají. To, že jsou skleníkové plyny problém vědí vědci s jistotou už od 60.let minulého století. Přesto posledních 30 let emise stouply nejrychleji. EU je třetím největším emitorem CO2, hned za Čínou a USA. Začátek industriální éry byl ve VB a v Evropě. Než dojde k rozkladu CO2 trvá to stovky let. Máme tedy obrovské historické závazky, jelikož Evropa vybudovala své bohatství na spalování fosilních paliv. Jinak děkuji za váš rozbor.

0 10
možnosti

Ehe? Co chcete rozkládat? Rostliny CO2 potřebují naprosto nezbytně ke svému životu a bez nich by tu nebyl život. Možná tak nějaký bakteriální, ale ne my.

6 0
možnosti

G77e15o28r55g34e 71H67o63l28y

29. 12. 2019 16:22

V nasich krajich jsme pred nekolika stoletimi meli odpustky za hrichy...pak to byl jeden z duvodu k husitske revoluci.

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS