Diskuse

Squateři na Šatovce - pohled z druhé strany

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^to s tou lavičkou je fakt na hlavu:-/

2 0
možnosti

Upozornit na spatne hospodareni mesta jde i demonstraci pred objektem... neni potreba porusovat zakon... muj nazor.

0 0
možnosti

Tak by mě zajímalo jak se squateři staví k rekonstrukci? Jestli si s sebou vezmou míchačku, maltu a tak.

1 0
možnosti
Foto

Podle fotek už v montérkách dorazili, jako večerní oblek na slibované vernisáže to moc nevypadá ;-D

1 0
možnosti

J76i85ř30í 61A29l97e13x38a

13. 2. 2018 18:53

Ano, přesně! R^

1 0
možnosti
Foto

Já se úředníkům vůbec nedivím, boj s korupcí se vymknul z kloubů a proto je lepší nedělat raději nic. Když budou chtít dům prodat, musí nasadit vysokou cenu a neseženou kupce, když cenu sníží, mohou být nařčeni z korupce. Když se pustí do rekonstrukce, na kterou pravděpodobně nemají prostředky, projdou nekonečným kolečkem všech možných povolení, nikdy nekončícího papírování a na závěr výběrové řízení na dodavatele stavby, kde hrozí také problémy a nařčení z kde čeho. Šílený boj s korupcí a přepjatá ochrana ze strany památkářů i stavebních úřadů způsobí, že budou padat nejen mosty, ale i domy.

17 1
možnosti

No jo. Pak ovšem ty úředníky nepotřebujeme! Proč současně nenavrhujete zrušení jejich míst?

Já byl v zaměstnání vždy proto, abych problémy řešil, překážky překonával a majetek zaměstnavatele opatroval.

Vy to máte v práci jinak?

12 1
možnosti
Foto

Vida, já myslel, že tentokrát jde o majetek soukromého vlastníka, a on zase stát... ;-D

2 0
možnosti
Foto

Squaterští fríkulíni vždy obsazují obecní nebo státní majetky, že by ve své naivitě a svatém boji tak nějak tušili, komu která nemovitost patří a kdo s nimi snadněji dokáže vyrazit dveře? Tomu se až nechce věřit, představa, že tak svobodomyslný člověk tráví svůj volný čas nad katastrální mapou, je opravdu zábavná. Nebo že by to těmhle svobodomyslným existencím někdo poradil? Nebo že by snad, nedej hrůzo, za tím bylo něco jiného. Když to tak podtrhnu a sečtu, tak je to vlastně zábavné. Požírají se navzájem, co víc si přát? ;-)

0 0
možnosti

Tady bych také zdůraznil ten druhý pohled na druhý pohled, a to že kdyby se to prodalo soukromému vlastníkovi, tak ta situace mohla klidně dopadnout úplně stejně, případně mohla být budova už dávno zbourána a na jejím místě stát nějaké prosklené kanceláře, což řekl bych není cílem aktivistů. V demokratickém tržním prostředí opravdu nemá žádná budova jistotu, že ji někdo nezbourá/nenechá spadnout, resp. pokud tu jistotu chce někdo mít, jedinou možností je budovu si koupit a osobně na to dohlédnout...

3 2
možnosti
Foto

Ale ano. Pokud budova není památkově chráněná nebo tam nejsou jiná omezení, tak ať si ji soukromý majitel klidně zbourá a udělá si tam výběh tučňáků, velkokapacitní skleník na pěstování úředníků nebo postaví kolotoč. Ale pochybuji, že by někdo (a je jedno jestli fyzická osoba nebo firma) kupovali dům jen proto, aby jim pomalu padal na hlavu.

12 0
možnosti

OK, ale proč tedy vy, nebo někdo jiný, podobně osvícený, nepodá žalobu na zodpovědný úřad, že nepostupuje jako dobrý hospodář?

0 0
možnosti
Foto

To je k ničemu a většinou se to obrátí proti vám. Kdysi jsem to ve své naivitě udělal a tratil jsem jen já.

4 0
možnosti