Refugees welcome! Evropa je ráj a potřebujeme vás!

4. 07. 2020 2:51:51
Ano, to jsou hesla všech možných neziskovek, většiny politiků, názor podporovaný médii - ale jaká je skutečnost? Nestala se někde chyba? Převažují výhody nad problémy? Opravdu musíme být tak moc "humánní"? Kde je pravda? Ptám se.

Všichni víme, že pár let po smrti Kaddáfího, po smrti Saddáma Husseina, po neúspěšné intervenci v Afganistánu a v Sýrii, po tom, co proběhlo tzv. arabské jaro začala masivní vlna migrace různých etnik ze zmíněných zasažených oblastí do Evropy. Tato migrace probíhá do dnešních dob a je úplně jedno, jestli se bavíme o tzv. balkánské nebo severní trase, o trase vedoucí přes Středozemní moře nebo o dalších cestách. Jde o miliony lidí, kteří jsou na cestě - otázkou je, zda prchají před ohrožením života, či za vidinou toho, že v Evropě automaticky dostanou bez práce dům s bazénem, 3 blondýnky a Mercedes (nadsázka).

Na spoustu otázek, které s touto přistěhovaleckou vlnou souvisí, nemám jasné odpovědi. Přiznám se, že jsem zmatený tím, co kolem sebe slyším, co čtu v našich i zahraničních médiích, co vidím na sociálních sítích. Proto bych se rád zeptal a měl statisticky a empirickými daty podložené jasné odpovědi na následující dotazy. Je jich jenom 20.

Jen 20 jednoduchých otázek:

1/ Tvrdí se, že se jedná o samé chirurgy, inženýry a jaderné fyziky. Jaká je realita? Kolik z nich je negramotných, bez jakýchkoliv pracovních návyků, kolik z nich má ukončené alespoň základní vzdělání odpovídající evropským standardům? Kolik z nich se na starém kontinentu domluví některou ze zdejších řečí? Kolik z nich má ukončené VŠ vzdělání srovnatelné s evropským standardem?

2/ Kolik z nich jsou ti nemohoucí, kteří se ve své domovině nemohou bránit nespravedlnostem a násilí? Nejohroženější jsou snad děti, ženy a senioři, ne? Mladí silní chlapi by měli u nich doma bojovat za spravedlnost, proti útlaku, pomáhat budovat .... ne snad? Takže: Jaké je jejich věkové a genderové složení? Reálná čísla! (pro zjednodušení uvažujme jen 2 pohlaví)

3/ Dokážeme všechny příchozí identifikovat? Odkud jsou, jaký je jejich reálný věk, dokážeme zjistit, zda třeba nebojovali na straně Islámského státu? Zda nejsou bezpečnostním rizikem? Zda nejde o uprchlé trestance?

4/ Jsou ochotni se přizpůsobit zvykům a zákonům hostitelských zemí? Nebo se naopak přizpůsobíme my? Jsme ochotni v Evropě akceptovat vraždy ze cti, polygamii, sex z nezletilými, pošlapávání práv žen, ženskou obřízku atd.?

5/ Proč kapitánka lodi Sea-Watch 3 Carola Racketeová, kterou v Itálii obvinili z napomáhání nelegální migraci (tudíž potenciální kriminálnice), mluví v Bundestagu a je bez soudu (který by ji buď očistil nebo poslal do chládku) zase na lodi a loví migranty?

6/ Kdo tyto "záchranné akce" financuje? Ono nic není zadarmo. Mzdy, nafta, údržba lodí ..... kdo za tím stojí? Pokud jde o čerpání státních peněz z daní, tak je něco asi špatně.

7/ Víme něco o tom, jaký je zdravotní stav imigrantů? Dělají se nějaké vstupní prohlídky? Jsou v karanténě? Nebo sem nekontrolovatelně proudí potenciální ohniska nákazy TBC, HIV, Eboly atd.?

8/ Dle mezinárodních úmluv by uprchlíci před násilím, genocidou apod. měli nalézt útočiště v první bezpečné zemi. Nejsou snad Egypt, Tunis, Pakistán, Indie, Turecko, Francie atd. bezpečnými zeměmi? Proboha - proč tam tedy statisíce evropanů jezdí na dovolenou a riskují životy v něčem, co snad jsou válečné zóny????

9/ Kolik migrantů přijala třeba Saúdská Arábie, která je jednak bezpečnou zemí (viz dovolené), je daleko blíž zemím, odkud migranti přicházejí, a navíc je jim zcela jistě kulturně daleko bližší než Evropa? A navíc je to bohatá země.

10/ Jaká je reálná činnost Frontexu (agentura pro pohraniční a pobřežní stráž), která zaměstnává cca 1500 osob a má za úkol pomoci členským státům EU a zemím přidruženým k Schengenu chránit vnější hranice prostoru volného pohybu EU. K tomu má roční rozpočet 250 000 000 euro. Zabránila snad za ty peníze něčemu? Stojí za touto organizací nějaké výsledky, kromě toho, že se zasazuje o to, aby neziskovky mohly nerušeně kontrolovat jakousi směrnici EU o humánním zacházení s migranty?

11/ Jaké jsou nezkreslené statistiky kriminality nových obyvatel Evropy ve vztahu k původnímu obyvatelstvu? Kolika procenty jsou zastoupeni v populaci a kolika procenty se podílejí na trestné činnosti? Věřím např. že na sofistikovaných bankovních podvodech nebo průmyslové špionáži se podílejí minimálně, ale jak tomu je např. u krádeží, výtržnictví, rabování, vražd, napadení, znásilnění?

12/ Proč bylo vláčeno médii Maďarsko kvůli stavění hraničních plotů, když potom bez jakéhokoliv zájmu sdělovacích prostředků rostly ploty na hranicích Rakouska nebo mezi Itálií a Francií? Existuje snad dvojí metr?

13/ I "Mutti Merkel" veřejně přiznala, že její zvací politika nebyla nejlepším nápadem. Vyvodila snad z toho nějakou osobní zodpovědnost? Proč vlády zemí, které přijímají migranty, nevezmou na sebe odpovědnost za škody, které jejich pobytem vznikají občanům jejich vlastních zemí?

14/ Proč se Evropa nechává vydírat Tureckem, že které ústy R. Erdogana vyhrožuje, že do Evropy vpustí statisíce migrantů ze Sýrie? Proč uplácíme Turecko miliardami euro z unijního rozpočtu místo toho, abychom za ty peníze pomohli Řecku chránit vnější hranice EU?

15/ Opravdu se mám líbí útoky nákladními auty, zvýšená bezpečnostní patření např. při pořádání vánočních trhů (koneckonců betonové zátarasy máme i na Staromáku)? To chceme?

16/ Kolik z lidí obhajujících současnou migrační vlny by si někoho z nich nastěhovalo k sobě domů? Hlaste se.

17/ Kolik všechna zmíněná bezpečnostní opatření, budování uprchlických táborů a zajištění jejich provozu, podpory, dávky apod. stojí? Umí to někdo vyjádřit finančně?

18/ Proč se nikde stejně hlasitě neuvádí kolik set (tisíc) přistěhovalců máme z Ukraijiny, Vietnamu apod., kteří se dokáží integrovat a nestojí s nataženou rukou?

19/ Existují relevantní průzkumy kolik původních obyvatel, kteří celý život platí daně, tento stav skutečně vítá? A jestli je odpůrců většina, tak proč se vlády jednotlivých zemí nechovají dle přání svých obyvatel?

20/ Proč musí být právě Evropa v čele s Německem a Francií tak moc humánní a vstřícné? Nejsou na zeměkouli desítky dalších států na různých kontinentech, které by se mohly o opravdové uprchlíky postarat? Nebo se nejedná o uprchlictví v pravém slova smyslu, ale jsou za tím spíše ekonomické pohnutky?

Nevím, jsem zmatený rozpory mezi tím, co se nám předkládá v oficiální propagandě a tím, co se dozvídám z neoficiálních zdrojů. Navíc se snažím zapojit i vlastní rozum. Takže se jen ptám. Dokáže mi někdo dát jasné odpovědi podepřené fakty? Nebo to bude zase jen ideologický newspeak? Pokud mne na základě jasných faktů přesvědčíte, jak moc je ta migrace fajn, tak slibuji, že vezmu humanitární vepřovou konzervu, udělám si transparent a osobně jdu do nejbližšího uprchlického tábora vítat!

K přečtení doporučuji i můj starší blog zde: https://jandocekal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=753143, který iDnes smazala z hlavní stránky s tím, že porušuje kodex bloggera, aby jej tam zase o pár dní později vrátila (pochopitelně v době, kdy už nemá čtenost). V tomto blogu se zamýšlím nad tím, zda jsem rasista. I zde hledám odpovědi na své otázky. Také aktuální.

Autor: Jan Dočekal | sobota 4.7.2020 2:51 | karma článku: 39.96 | přečteno: 1481x

Další články blogera

Jan Dočekal

Kdo jsou privilegovaní zaměstnanci parazitující na rozpočtu ČR?

Výsluhy - mají opodstatnění nebo je za tím jen strach vládnoucích vrstev? Úvaha o tom, kde stát naprosto nesmyslně vyhazuje peníze a kde by se dalo ušetřit.

16.9.2023 v 4:13 | Karma článku: 33.01 | Přečteno: 1032 | Diskuse

Jan Dočekal

Kam spěje Evropa a její hospodářství - do *** ???

Pár postřehů o tom, co je všem normálně myslícím lidem naprosto jasné, ale co zjevně nedochází (asi?) mentálně retardovaným politikům.

11.8.2023 v 3:14 | Karma článku: 28.69 | Přečteno: 561 | Diskuse

Jan Dočekal

NE a NE a NE! Prostě to nefunguje a fungovat nikdy nebude!

Zamyšlení o příčině války na Ukrajině, znásilněních v Německu, výtržnostech ve Švédsku a jiných konfliktech.

5.8.2023 v 1:40 | Karma článku: 36.54 | Přečteno: 1098 | Diskuse

Jan Dočekal

Platit bezhotovostně NENÍ zas tak úplně v pohodě.

Malý příspěvek na téma platba kartou. Pojďme si dát pár argumentů proč to není zcela fajn a pro všechny.

15.7.2023 v 0:20 | Karma článku: 46.24 | Přečteno: 13013 | Diskuse

Další články z rubriky Politická aréna - pro politiky

Petr Hannig

Nejistota ve všem

Shodou okolností jsem se díval na celou debatu Víta Rakušana ve Vyškově, protože jsem byl zvědavý na to, jestli se Ladislav Vrábel dostane k otázce. Dostal a dokonce více než jednou, protože měl doplňující otázky.

28.3.2024 v 15:04 | Karma článku: 41.17 | Přečteno: 1296 | Diskuse

Jan Bartošek

Migrační pakt čeká poslední akt

Evropa se aktuálně plácá po ramenou, tedy spíš její čelní eurounijní představitelé, že v jednání členských států došlo ke shodě na konečné podobě tzv. migračního paktu. Obrazně, ale především mediálně.

28.3.2024 v 6:12 | Karma článku: 9.37 | Přečteno: 333 | Diskuse

Markéta Šichtařová

Návod na opravu naší ekonomiky

Když jsme před více než třiceti lety prožívali revoluci, přáli jsme si stát se součástí západu. Západní svět pro nás představoval vzor. Něco se ovšem zvrtlo.

27.3.2024 v 16:55 | Karma článku: 43.37 | Přečteno: 3286 | Diskuse

Petr Lachnit

Jarní příroda čistí tělo i duši. Česnek medvědí obzvláště

Vítání jara má nespočet podob pro každého z nás. Osobně nástup teplejších dní slavím sběrem medvědího česneku v tvrdých luzích kolem mé milované řeky Labe.

27.3.2024 v 8:38 | Karma článku: 9.47 | Přečteno: 143 | Diskuse

Daniela Kovářová

Kdo hájí zájmy dětí

Zájem dítěte je nejvyšší metou, kterou si jako zaklínadlo opakují rodiče, rodinní advokáti, opatrovníci i opatrovničtí soudci při každém rozhodování o dětech.

26.3.2024 v 15:00 | Karma článku: 19.25 | Přečteno: 428 | Diskuse
Počet článků 70 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2160

Zajímám se o politiku, auta, jezdec na off road akcích, milovník žen a dobrého vína. Bývalý místopředseda Svobodných a bývalý člen zastupitelstva MČ Praha 6. 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...