Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Výsluhy jsou hrozné zlo.

1 0
možnosti
MC

Naprosto přesný zásah hřebíku na hlavičku!!! Plně souhlasím!

7 0
možnosti
ZZ

Pan Jan Dočekal má bohužel naprostou pravdu.

2 0
možnosti
JP

J75i81ř93í 49P23l12í57v62a

16. 9. 2023 13:24

Úředníci v EU mají ještě větší - a zbraně nemají.

5 0
možnosti
Foto

Ti mi taky pijou krev

1 0
možnosti
Foto

Výsluhou lidí, kteří před tím působili v ozbrojených složkách si stát kupuje jejich loajalitu.

2 1
možnosti
Foto

Já nebyl v ozbrojených složkách a jsem ke státu loajální a nikdo si mně kupovat nemusel

0 1
možnosti
AT

Přesto jsou neustále náborové akce a jmwnované složky nají podstavy. Takový je to vývar.

1 1
možnosti
ZZ

Vzhledem k turbolentní situaci by bylo lépe ty výsluhy rozpustit do platu hned a neslibovat poslušným vzdušné zámky, ale zajistit rovnost ve výpočtu ocenění vykonané práce všem zaměstnancům a pracujícím - bez rozdílu.

1 0
možnosti
JK

Byl Tady Jura Doležel. Prošel stávající tři příspěvky, udělil 2xmínus, 1xplus. Tenhle člověk má strašně zajímavý život.

Kdysi jsem napsal, že každý příspěvek, který mi Jura Doležel neomínuskuje, považuji za promarněný. Tak to beru zpátky, žádnou vypovídací hodnotu to nemá.

3 2
možnosti
AT

Se divím, že to jméno vůbec vyslovujete. Je to ubožák

2 3
možnosti
PD

Výsluhy a renty se vymkly ze své logiky. Jejich původním smyslem bylo, že příslušník ve věku, kdy už z fyzických důvodu není schopen vykonávat službu, dostane finanční polštář na těch pár let, než dosáhne důchodového věku. V současnosti odchází ve věku, kdy jsou na vrcholu profesních dovedností a měli by zaucovat "zobáky". Takže stát na jednu stranu pořád dokola nabírá nové, ty za velké peníze vycvičí a když mají naplno odvádět státu svou profesní činnost, tak s vysluhamj a rentami odejdou. Na druhou stranu se stará o personální zajištění taxislužby a bezpečnostních agentur. Ve světle toho, že pro ostatní zaměstnance se odchod do důchodu posunul na 65+, jde opravdu o do očí bijící nepoměr.

6 0
možnosti
Foto

Výsluha u Policie ČR je po 15 letech. V současné době velmi málo policistů dojde k tomuto roku. Odchází od Policie ČR už po 6 letech. Dostane jednorázově tři platy a jde. Do důchodu policista odchází v 65 letech.

0 0
možnosti
Foto

Než se člověk stane policistou má nějaké řemeslo, vystudoval nějakou školu. Stane se policistou což není žádná sranda. Pokud si někdo myslí, že platy jsou vysoké tak je na hlubokém omylu. Když po několika letech třeba ze zdravotních důvodů končí, tak jediné v čem má praxi je být policistou a to je pro civil nic. Proto ta výsluha. Pokud odchází do důchodu, tak je to přilepšení k důchodu, jako poděkování, že si několik let huntoval zdraví. Stejně málo z nich se dožije 7O let.

1 7
možnosti
JH

Výsluha se bere, pokud není příslušník v důchodu, např. souběžně s platem. Po odchodu do důchodu se člověk rozhoduje, zda důchod nebo výsluha. Oboje nelze.

2 2
možnosti
PN

Hasiči zbraně nemají a zrovna u nich bych výsluhu nechal. Ovšem jednotnou. Třeba max 15 tisíc. Proč by měl mít násobně víc nějaký velitel z kanclu násobně víc, než tzv. " mokrej" který v podstatě odskáče vše?

I tak je to ovšem postavené na hlavu. Sloužíš? Buď nadprůměrně oceněn, dosloužil jsi? Proč tě platit dál...

3 1
možnosti
JK

Průměrná výše výsluhy je 27 000, což není nic smrtícího - abyste ze stotisícové výsluhy udělal 27 000 průměr, tak musí 6 dalších lidí brát jen 10 000, což po 20-25 letech služby nic extrovertního není. Takže točit se v X odstavcích furt dokola na maximální částce je argumentační sprostota. Další sprostota je, že v ČR ty články, na které odkazujete, uvádějí tu celkovou částku 12 miliard, avšak u jiných zemí tuto celkovou částku zatají.

Vítejte v argumentačním světě svobodných.

0 4
možnosti
Foto

Ale no tak.

1/ Maximální výše je jen v jedné větě.

2/ Jiné profese ty peníze nemají. Takže i kdyby to bylo 5.000, tak je to pořád cca 30% průměrného důchodu navíc "za nic".

3/ Tohle je blog týkající se výsluh v České republice, tak nevím, proč bych měl zmiňovat zahraničí. Ostatně pokud po tom toužíte, tak v odkazech ty informace jsou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2164x
Zajímám se o politiku, auta, jezdec na off road akcích, milovník žen a dobrého vína. Bývalý místopředseda Svobodných a bývalý člen zastupitelstva MČ Praha 6. 

Seznam rubrik