Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím s podstatou autorova sdělení. Ovšem varuji před Svobodnými jako politickou entitou: Jejich politika znamená čisté pravicové sobectví s nulovou solidaritou a sociálním cítěním. To nemá nic společného se samostatným člověkem, který poctivě pracuje, platí daně, ale chce za ně mít od státu také jistotu, že když nevlastní vinou padne na hubu, tak nedopadne až na naprosté dno.

0 1
možnosti

Vypadá to krásně, ale je to velmi naivní. Jako idea komunismu. Zvyšování bohatství země nevede ke zvyšování bohatství obyvatel. To je zásadní a historicky prověřený omyl. To zvyšování bohatství totiž vede velmi selektivně ke zvyšování bohatství pouze vyvolených. Ať ekonomicky nebo politicky. Je mnoho příkladů ve světě, kde se tak děje a celá ta pohádka Svobodných tak zůstává pouze pěknou pohádkou (Venezuela nebo Nigérie se svojí ropou, Rusko se svým obrovským přírodním bohatstvím a další). S argumenty jako zmenšit stát a posílit svobodu jedince a dalšími, s těmi se dá souhlasit. Ale bohužel, "nejsou na to lidi". Jak říkal už kdysi Masaryk: "Tak tu máme hen tu demokracii, teď bychom potřebovali také nějaké ty demokraty".

Bohužel. I u nás ještě pořád platí, že když někomu svěříte moc, brzy ji začne zneužívat. Člověk je od přírody dravec a nebude to jinak. Výjimky jsou, ale je jich zatraceně málo.

1 0
možnosti

Položme si otázku - proč jsou Svobodní tak neúspěšní když jejich doporučení jsou tak lákavá? V podstatě v celém západním světě, i v tom obdivovaném Německu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2164x
Zajímám se o politiku, auta, jezdec na off road akcích, milovník žen a dobrého vína. Bývalý místopředseda Svobodných a bývalý člen zastupitelstva MČ Praha 6. 

Seznam rubrik