Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Člověk se od zvířat liší, ale ne nějak moc. Vytváří komunity stejně, jako zvířata smečky, hejna a stáda, pokud je to výhodné.

Krádež je u zvířat jedním ze základních způsobů získávání potravy. Zviřata kradou potravu a území, ale lidé kradou všechno, přednostně peníze. Lidé vytvořili zákony trestající krádež na osobní úrovni, ale mezi komunitami se bojuje, aby okradli jinou komunitu nebo získali třeba ženy. Bojuje se o cizí území, o cizí majetek, o cizí úrodnou půdu, o přístup k vodě, o zlatonosné nebo ropné oblasti. Válčí se o získání otroků, což se již změnilo v boj o celé kolonizované a vykořisťované komunity a národy. Silnější vyhrává a poražený přichází o statky a pokud chce žít, platí tribut, který vítěz neustále zvyšuje.

Zvířata vědí, kdy mají dost, ale člověk je nenasytný. Není problém nasytit chudé, ale nasytit bohaté. Ani dnešní elity nelze nasytit, protože jsou nenasytné. A nevysvětlíte jim to a nevysvětlíte. Protože mocenské elity jsou tvořeny nenasytnými osobami prakticky vždy a jsou to obvykle egocentričtí psychopati. Protože psychopatické geny prostě existují.

Jedním z prostředků omezení nenasytných psychopatů je demokracie, ale oni se již naučili demokracii ovládnout. Současný problém spočívá v nápravě a ukončení ovládání demokracie psychopaty.

40 let po válce, za studené války, musel kapitalismus dávat svým občanům pocítit přednosti jejich systému. Ten kapitalismus měl pod tlakem rudého nebezpečí lidskou tvář a psychopati byli potlačeni. S pádem komuismu to ale skončilo, psychopati opět zvedli hlavu a řídí západní demokracii ku svému bezmeznému prospěchu.

Jediná naděje spočívá ve vzniku východní demokracie, která bude dostatečně silná, aby se psychopatické západní demokracii ubránila a přnutila Západ k té lidské tváři, jako to bylo pod tlakem rudého nebezpečí. Bez toho tlaku zvenčí se již západní demokracie nevzpamatuje a můžeme od ní očekávat i jadernou válku na obranu svých elit a k udržení jejich současného bezmezného obohacování.

0 0
možnosti

J84a28n 34R20á72ž

6. 8. 2023 15:26

Nikdo na světě nemá právo nutit někoho jiného, aby žil podle jeho zásad a pravidel daných jeho představou co je správné. To, že začal někomu jinému svoje představy co je správné vnucovat násilím, stálo už lidstvo stamiliony obětí a stejně to nakonec nic nezměnilo. Jen toto vnucování většinou změnilo sousedskou nevraživost v sousedskou nenávist s trvalou hrozbou vzájemného konfliktu. Ale lidé jsou nepoučitelní, což je důvodem, proč se pořád někde válčí.

PS. Co dělá soused na své zahradě je jeho věcí a nic ti do toho není, dokud to přímo nezasahuje negativně do tvé zahrady. Řídit se tímto pravidlem je nutností pro dobré sousedské vztahy. Proč tak nečiníme je trvalou záhadou lidské existence.

2 0
možnosti

Sudety se vzpamatovávají až dnes, kdy v těch obcích působnost konečně přebírají lidé narození po roce 89.

Generace vyhnaných a vyhánějících už nežije, generace poválečná už dožívá a na zaostání sudet mající největší podíl. Generace jejich dětí, husákových, jedou na setrvačnost posílenou devadesátkovou svobodou a dnes stárnutím a strachem o důchod. No a pak je tu generace dětí husákových dětí, kteří sudety a příhraničí vnímají úplně jinak.

Soudím tak podle naší vesnice, kde o německé domky je obrovský zájem, o socialistické slepeniny nikoliv. Kam přichází vlna mladých rodin, kteří se nechtejí bít o nedostupné bydlení v krajských městech.

Německá krása a řád sudet je navždy pryč, ale přichází obroda. Mladí nejsou tak hloupí a vidí to, co my nevidíme, potenciál a přírodu.

A všem odsuzovatelům vyhnání němců: Neumíte si představit tu nenávist po válce za utrpení, zabíjení, šikanu a zmar, zoufalství. Přečtěte si Pavla Tigrida, nebo paměti E.Beneše, aby se vám rozsvítilo.

2 0
možnosti

Také jsem žil krátký čas v Sudetech.

Na první pohled byl poznat rozdíl mezi českými a německými vesnicemi. České měly široká průčelí a německá úzká - na první pohled podle orientace domů na vesnici původ obyvatel.

Po válce přišli zlatokopové a ti, kteří chtěli bezpracně přijít k majetku. Slušných lidí přišlo naprosté minimum.

S takovým kádrem se tam ani nic dělat nedalo. V osmdesátých letech se postupně začali usazovat rekreanti - ale ti danému místu také moc nepomůžou.

Lidé, kteří žijí v Sudetech nejsou zakořenění - a je jim fuk, jestli se v místě zřídí nové pracovní příležitosti, či ne. Hlavně aby jejich autíčko se jim špatnou místní cestou moc nerozbilo.

Já osobně velké zlepšení nevidím - spíš jen takové kosmetické.

0 0
možnosti

"Zamyšlení o příčině války na Ukrajině, znásilněních v Německu, výtržnostech ve Švédsku a jiných konfliktech."

---

Taky vám tyhle všeobsahující bláboly už lezou krkem? Autor totiž není schopný zamyslet se nad jednou samostatnou věcí pořádně, do hloubky (strana Svobodných: jednoduché řešení na naprosto cokoliv snadno a rychle). Tak vezme X různých jevů natolik odlišných jako znásilnění (jeho míra se v různých zemích pronikavě liší, postih znásilňovatelů ještě víc a znásilňuje se všude) a válku (která se v naprosté většině zemí naopak jaksi nekoná) a všechno to nacpe do pytle s nápisem SPOLEČNÝ JMENOVATEL. Taková hovadina! Taková absence schopnosti se nad něčím doopravdy zamyslet!

"Bohužel jsem na to nenašel žádnou studii, ale jsem skálopevně přesvědčený, že to tak je" jakožto základní duševní rozpoložení neinteligentního, ale o to agilnějšího joudy, kterému došly rgumenty, je už jenom třešnička na dortu.

1 5
možnosti

Jednoduchá řešení skutečně neexistují ale problém je že i současná politická garnitura (pětikolka) žádné řešení nemá. Jen jalové řeči např. o tzv. celoevropském řešení všeho.

2 0
možnosti
Foto

Jako mávnutím kouzelného proutku se okamžitě vyřešily všechny tehdejší problémy plynoucí z národnostního rozdělení obyvatelstva. Nastaly ekonomické problémy vzdělané Němce nebylo kým nahradit a proto byli někteří odborníci lákání k návratu Mnoho továren se nepodařilo nikdy obnovit a byly zbourány. Jednalo se o keramičky, porcelánky. Pohraničí se z odsunu nevzpamatovalo do současné doby. Mnoho měst, vesnic zůstaly prázdné, vybydlené a byly zbourány. Odsun umožnil nástup komunistů

2 0
možnosti
Foto

Píšu (a Vy mě citujete), že to vyřešilo problémy plynoucí z "národnostního rozdělení". Tím ale není řečeno, že zároveň nevznikla řada jiných, které správně jmenujete.

2 1
možnosti

Někdy se říká, že člověk souhlasí s každým písmenem.

Já to o vašem blogu napsat nemohu.

S jedním písmenem nesouhlasím: Píšete o dělení ČSSR, ale měl jste napsat ČSFR. V tu dobu to nebyla Československá socialistická republika, nýbrž Česká a Slovenská federativní republika.

Tak to je to jediné písmeno, s kterým nesouhlasím. S touto jedinou výjimkou bych s vaším blogem souhlasil až do posledního písmena.

Dávám vám ve všem za pravdu.

Karma je samozřejmostí.

2 0
možnosti
Foto

Já tam původně ČSFR měl - ale pak jsem si řekl, že spousta lidí to už nebude znát, tak jsem to přepsal

1 0
možnosti

"Násilným" odsunem většiny Němců jste zničil Sudety a podpořil migraci z východu. Např. se uvádí že na území dnešní ČR bylo po válce jen cca tisíc Romů, dnes 250-300. Já také nejsem "rasista či šovinista" - máme v širší rodině v USA černochy i Jihoameričany napůl indiány, kultivované a docela bohaté. Řešení, které navrhujete, neexistuje. Můžete nadměrnou a škodlivou migraci jen mírnit.

0 1
možnosti

Sudetské Němce neobhajuji, jak dnes mnozí dělají, jen konstatuji - něco za něco ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2164x
Zajímám se o politiku, auta, jezdec na off road akcích, milovník žen a dobrého vína. Bývalý místopředseda Svobodných a bývalý člen zastupitelstva MČ Praha 6. 

Seznam rubrik