Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Svobodní??? To je ta vesmírná agentura, která vynesla na oběžnou dráhu jednoho europoslance rychlostí jednoho Macha a ten od té doby z EU vystupuje s výrazem hocha, který naskočil na příliš rychlý kolotoč?

Ta by se AI bát měla, bude členstvu těžkým konkurentem...

1 0
možnosti
Foto

Nevidím souvislost s textem. Ale když Vám to udělalo radost....

0 0
možnosti

J47o96s26e47f 89N25o15v34á62k

13. 6. 2023 22:37

Pane bloggere,

na rizeni technologickych veci, vcetne brzdeni automatickych vlaku mame uz desetileti ruzne elktronicke regulatory, ktere jsou dostacujici. Takze toho prikladu s chlorem se moc bat nemusite, tam totiz neni potreba, ani neni zadouci, aby tohle ridila slozita a nepredikovatelna AI.

Nicmene AI muze zastavat kontrlolni funkci, kdy muze konktrolovat, zda se regulator rizeni chloru nepokazil, popr. nebyl sabotovan.

Dale AI jakjo takova neco jako moralku sama od sebe mit nebude jenze ..... AI vyrabi clovek a clovek ji take uci moralni pravidla .... kde berete tu jistotu, ze ty pravidla nevezme za sve? Samo muze nastat i ten opak.

Pro AI bude clovek necim jako rodicem, pokladate za bezne, ze deti zabijeji sve rodice, napric zivocisnymi druhy? Davalo by to smysl jen, pokud bychom byli pro AI konkurence a musela se delit o omezene zdroje .... to bych zrovna rekl, ze tak neni - AI vyzaduje jine zdroje, nez clovek.

Dale je videt, ze o AI moc nevite - ty soucasne se zadnymi algoritmy neridi, dokonce ani nepracuji ciste logicky, dokonce ani nejedou ve dvou stavech 0 a 1. Takhle pracuji pocitacove programy, ale ne AI!

Dale pana Asimova moc nacteneho nemate, protoze ty roboticke zakony jsou ve skutecnosti 4 - existuje totiz 0 zakon nadrizeny vsem ostatnim, ktery stavi lidsvo nad zajmy jednotlivce.

Nicmene pravdu mate v tom, ze ty ruzna omezeni je obtizne zavest, proave proto, ze AI zalozene na neuronovych sitich nepracuje pomocic nejakych rigidnich algoritmu.

0 0
možnosti

J82o54s89e81f 84N65o63v91á47k

13. 6. 2023 22:38

V poslednim odtavci mate pravdu, jen slovo logicky bych nahradil pragmaticky. A je to jen o tom, kolik pravomoci my lide AI do ruky dame. Navic by to vyzadovalo nejako jako jednu Super AI, co bude ridit celou planetu, to je dost nesmyslna predstava. Soucasny stav je hromada ruznch specializovanych AI, kazda vytrenbovana na jeden ucel. No a kazda muze dojit v ruznym vysledkum - jedna bude chtit lidstvi omezit na 2 miliardy, jina zase na 1 miliardu, dalsi uplne vyhladit, jina to nechat byt atd. a ty AI by mohly zacit bojovat mezi sebou.

Duvodem boje mezi AI by mohl byt i klasicky boj o zdroje - energie a vypocetni kapacita budou omezene, AI budou o ne bojovat mezi sebou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2164x
Zajímám se o politiku, auta, jezdec na off road akcích, milovník žen a dobrého vína. Bývalý místopředseda Svobodných a bývalý člen zastupitelstva MČ Praha 6. 

Seznam rubrik