Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J15a21n 14R44á39ž

8. 3. 2021 16:43

Srovnávat dnešní protesty s tím co se dělo v listopadu 89 může jen ten, kdo nechápe, že tehdy o změnu systému a všech struktur řízení státu, dnes o nic takového nejde. A další velký rozdíl tehdy a dnes tkví v tom, že v listopadu 89 měly protesty podporu drtivé většiny občanů. Což se o dnešních protestech říci rozhodně nedá.

1 0
možnosti
Foto

Srovnával jsem čistě jen nasazení represivních sil a ještě k tomu jen na jednom konkrétním místě. Bez dalších souvislostí.

0 1
možnosti
JR

J23a57n 61R55á65ž

8. 3. 2021 11:35

Právo demonstrovat není neomezené, čili nejedná se o právo absolutní.

Tvrdit, že pořadatel demonstrace není odpovědný za dodržení podmínek, které pro ni určil orgán státní správy, že magistrát, jako povolovací orgán nemá právo demonstraci rozpustit, nejsou-li dodrženy povolovací podmínky, atd. je demagogie.

Mimochodem: Zadržení autobusů s demonstranty z jiných krajů bylo zcela legální, neb mezi výjimkami ze zákazu k opuštění okresu s trvalým bydlištěm, účast na demonstraci není.

PS. Mnohá vládní opatření považuji za pitomost, ale považuji za rozumné nechat řešení na Parlamentu. Na náměstí se nic nevyřeší, leda že byste chtěli vyvolat revoluci.

1 0
možnosti
Foto

Tak v roce 1989 se to řešilo na Národní třídě a pak víc jak týden nepřetržitě na Václavském náměstí.

1 1
možnosti
JS

Pořádat demonstrace v současné době považuji za vrchol nezodpovědnosti i kdyby je svolával nevím kdo.

5 5
možnosti
Foto

Pošlapávat ústavní práva občanů republiky považuji za vrchol arogrance, i kdyby důvody byly jakékoli.

2 2
možnosti
Foto

To jste Svobodným reklamu neudělal. Ta demonstrace připomíná podobné v USA, kde se proti násilí demonstruje násilím. Jsme na tom nejhůř na světě, protože vám podobní se chovají nezodpovědně. Odnášíme to všichni nejrůznějšími omezeními našeho obvyklého života.

9 1
možnosti
Foto

Váš život ani Svobodní, ani Chcípl PES, ani Otevřeme Česko neomezují. Váš život omezuje vláda.

3 3
možnosti
JH

Tolik zbytečných slov....

4 0
možnosti
Foto

Možná ,že všechna ta opatření situaci jen zhoršují. Bělorusko nedělá nic a čísla má proti nám na desetině. Včera bylo na horách prázdno. Co muže být pro imunitu lepšího, než procházka ,sport a pořádně se nadýchat čerstvého vzduchu. Bránění lidem vstupu do přírodu je totální přehmat pane Hamáčku.

7 0
možnosti
Foto

Měl byste pravdu, kdyby byli všichni rozumní jako vy. Udržovali by rozestupy, netvořili hloučky, chodili po dvou a v momentu míjení s jinými by si nasadili roušky. Viděl jsem včera v TV záběry procházejících. Beznadějné.

4 1
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2164x
Zajímám se o politiku, auta, jezdec na off road akcích, milovník žen a dobrého vína. Bývalý místopředseda Svobodných a bývalý člen zastupitelstva MČ Praha 6. 

Seznam rubrik