Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VG

Scifi. Voliče nejde vyměnit. 10x trestaný lotr má stejnou váhu hlasu jako profesor, který se celý život vzdělává.

0 0
možnosti
JS

Vážený autore, je nereálné očekávat, že na př. průměrný příjem občanů v ČR bude na 60% příjmu EU a příjem zdravotníků bude na 100% příjmu zdravotníků EU. Takže Vaše úvahy jsou sice zajímavé, ale to je vše. Staré přísloví říká "z lejna bič neupleteš", a do zdravotnictví tečou pouze peníze odvislé od příjmu všech obyvatel.

2 0
možnosti
VH

Hmm - je jen otázkou, zda by ti, kteří dnes pořádají sbírky na léčbu svých dětí měli na to, pojistit celou rodinu "hypochondricky". Jedině tak by totiž - podle Vašich kritérií - dosáhly na EC, která by hradila "... i v ČR nehrazenou léčbu třeba v řádech desetimilionů".

Ono třikrát "třeba desetinásobek současného pojistného" není dostupné prakticky pro žádnou skupinu pojištěnců.

1 0
možnosti
MB

Pane autore, já mám tedy hlavně problém s Vaší větou "Pokud je někdo lempl a svého zdraví si neváží, tak by prostě byl tam, kde dnes je každý běžný občan ČR. Na úrovni BC." Uvědomujete si prosím, že i v případě Vámi navrhovaných změn/reforem by tu byli lidé, kteří by si prostě nemohli nad základní péči připlatit, protože i když pracují, mají tzv. z ruky do huby? A ti jsou podle vás lemplové a neváží si svého zdraví??? Ale asi ve většině případů váží, jen by si nemohli "dopřát" nadstandart....

A hlavně si myslím, že pokud bychom si připláceli na lepší péči, budou z těchto peněz tloustnout jen zdravotní pojišťovny a odcházení lékařů a sester to rozhodně nezabrání, protože nechápu, jak by se k nim ty fin. prostředky dostaly. Ale přiznávám, že to je jen můj názor laika.

Pro případné reakce uvádím, že moje rodina i já bychom si mohli připlácet, ale o nás v tomto příspěvku nejde......

1 0
možnosti
Foto

Zmíněná věta pana autora je opravdu nešťastná. Nicméně - odlišení "lemplů" by mělo být dáno tím, že by se definovala opravdu basální péče, ale nic více (tedy kupříkladu astmatik, který udělá 60 cigaret denně, stejně tak kardiak). Tento "lempl" by jistě neměl zemřít na ulici, ale na druhé straně je nutné jej odlišit od člověka, který má hluboko do kapsy a současně se o své zdraví stará.

A pak by byly ony kategorie, o kterých píše autor.

Jinak máte samozřejmě pravdu, že by lékař z onoho nadstandardu nic neměl a toto by nijak nezabránilo odchodu lékařů z ČR. To třeba nepochopil níže pan Salajka.

1 0
možnosti
AT

To už tady opravdu bylo na stole několikrát. Začít se mělo definovaním tzv. zdravotního standardu. Skončilo to na rezolutním NE z levé části politického spektra počínaje socdemáky. Protože tito lidumilové už viděli davy chudáků, umírajících bez jakékoliv péče před nemocnicí, zaplněnou solventními pacienty, kteří si z požitku nadstandardu nechávají schválně lámat ruce a prodlužují svévolně pobyt na lůžku.

3 0
možnosti
Foto

Navzdory vtipnému pojetí jste se dotkl čehosi, co je v této zemi naprosto neprůchodné. Vždyť si představte tu hrůzu, že by někdo měl péči LEPŠÍ !!!! než ten druhý. To přece řádný český občan nemůže připustit. To, že by za to vysolil navíc miliony, přece nikoho nezajímá, neboť český pacient je masírován zleva doprava, že má na VŠECHNO nárok, on si přeci platí zdravotní pojištění.

Kdysi - v dřevních dobách naší ČR zde podobné tendence byly. A vše zrušil tzv. paragraf Fischerové |(starší paní ze soc dem), která prosadila, že jsme si všichni rovni. Takže i multimilionář dostane stejný standard jako notorický ožrala, který nevydělal za život ani halíř. Řešilo se to různě - sponzorské dary, obálky panu primáři, vylepšení nemocnice atd.

Kterákoliv strana toto navrhne, propadne u voleb. Stejně jako pan Julínek se svým minipokusem o jakousi miniregulaci.

4 0
možnosti
FS

Pane Vodvářko, Vy jste lékař a nebo obchodník?

0 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2164x
Zajímám se o politiku, auta, jezdec na off road akcích, milovník žen a dobrého vína. Bývalý místopředseda Svobodných a bývalý člen zastupitelstva MČ Praha 6. 

Seznam rubrik