Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Chce se mi říct: "V dnešní elektronické době?". Několik kliknutí nahradí zastaralé pobíhání s papírky, jejich strkání do škvírky včetně mávání občankou před komisí. Máme svoje profily v bankách, na sociálních sítích, v e-shopech, na seznamkách a bůhví kde ještě, jen ne u státní správy, tedy ten s vlastním online přístupem.

Kolik starců a tmářů ve sněmovně je třeba vyměnit, aby konečně do prehistorické politiky vstoupil dnešek?

0 0
možnosti
Foto

Tak to je druhá otázka. S tím, že vyplňovat plachty, proti kterým je i předrevoluční Rudé Právo malý papírek, je zjev jak z minulého století.

0 0
možnosti

Takže by vypuklo kupčení s NE hlasy.

0 0
možnosti

Zase volil obecní blb - Lojza z kravína! Jsou volby spravedlivé?

-----------------------

Jak říká náš zahradník - hrdý to "člen pražské kavárny" : Když volby dopadnou tak, jak si demokraticky přejeme, tak ano. Když dopadnou tak jak poslední dobou, tak ... uvidíte! :)

Naštěstí lidé nejsou hloupí a už se tak často nenechají opít mediálním rohlíkem a v místních volbách dobře ví, koho volit. Pro mě je lepší volba do zastupitelstva kavárníka- zahradníka, kamioňáka - komunistu, než nějakého nadutého (důchodce) felčara, který všechno zná a musí druhé (ty nižší) neustále přesvědčovat o "svých kvalitách".

Za mě karma.

1 0
možnosti

Tato úvaha není nová, byla publikována již před několika lety. Autora si bohužel nepamatuji. Neměl bych s takovým systémem žádný problém.

Pouze nesouhlasím s vaším odhadem "nevoličů". Účast ve druhém kole senátních voleb jasně ukázalo, kolik lidí se o politiku opravdu zajímá. Z té je potřeba vycházet při odhadu. Domnívám se, že "nevoličů za 1000,-" by mohlo být okolo 6 miliónů a proto bych se přimlouval za snížení kompenzace na 500,-Kč.

1 0
možnosti
Foto

;-D A což takto. Každý subjekt, který vstupuje do politiky tam půjde za své, a nedostane od státu ani kačku, atˇ uspěje či neuspěje jakkoli. A bylo by vymalovánoR^;-)

2 0
možnosti
Foto

V principu máte pravdu. Ale v realitě bychom tímto narazili na to, že extrémně bohatý člověk by de facto ovládnul stát. Sakra - že by už skoro jo? ;-D

0 0
možnosti

Vaším "tlacháním" jste však upozornil na vážný problém dnešní doby - vzdělání a informovanosti. Toto je dělící čára, už ne bohatí-chudí. Hlupáků je vždy více a už to má negativní důsledky na celém světě. Vydrží to demokracie?

4 0
možnosti

Volební sliby a programy, pro rozhodování koho volit, jsou k ničemu. Podstatné je to, co kandidující již udělali nebo o co se snažili. Ženu a muže si také nebereme do manželství podle slibů !

1 0
možnosti

J90o70s28e35f 57P71o91t24r

22. 10. 2018 23:00

pane spisovateli,

o vašich návrzích k volbám si nemyslím nic, už jenom proto, že žijete myšlením někde v 60. letech minulého století, kdy existovala zvláštní situace, totiž to, že strana a vláda krutě vykořisťovala zemědělce. Soukromí zemědělci měli předepsané nesplnitelné dodávky, už združstevnělí rolníci pracovali téměř zadarmo a byli živi z toho co jim dala záhumenka ( pro neznalé : 1/2 hektaru půdy, na které mohli družstevníci svobodně hospodařit).

Aby strana a vláda dokázala, že veškeré zemědělské výdobytky patří horníkům a hutníkům, vyvolala atmosféru ponižování a zesměšňování tvrdě pracujících a vykořisťovaných lidí v zemědělství. Že se jim to dost podařilo dokládá i nadpis vaší slátanice.

Neříkám, že v kravínech nebyli blbi, ale ti jistě byli i jinde. Tak se pane spisovateli snažte zbavit myšlení a papouškování tlustých, zpocených, práce se štítících politruků reálného socialismu a zkuste myslet samostatně.

2 2
možnosti

Nesouhlasím s vámi. Zemědělství naopak bylo protěžovaný obor, ve kterém byla udržována umělá zaměstnanost. Bylo zde zaměstnáváno a placeno 3-4 krát více pracovníků, než by bylo potřeba. Všude v demokratickém světě se vlivem mechanizace počet lidí v zemědělství trvale snižoval, zatímco u nás byl držen na konstantní úrovni (cca 15% pracující populace).

Jak moc lidí zde bylo drženo (a placeno) zbytečně je vidět na skokovém snížení pracujících v zemědělství po revoluci po přechodu sektoru do soukromých rukou (kdy počet zemědělců klesl na dnešní cca 3% pracujících).

2 0
možnosti

Njn, ale DPH platí úplně všichni.

Volební systémy/guláše jsou různé, ale na teritoriu, kde se volí, jedí všichni z jednoho hrnce.

Ta tisícovka za nevolení je zajímavý nápad. Přinejmenším by to zvýšilo cenu zaplaceného hlasu.:-)

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS