Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ještě tak trochu svobodu projevu máme, už to není žádná sláva, ale zatím to "jakeštakeš" jde, horší je, co bude zítra a pozítří. Ještě tady mohu diskutovat, ale zítra a pozítří mi už možná bude povolena pouze "konstruktivní kritika" nebo jiné podobné bezobsažné žvásty. Nejspíš se svoboda projevu záhy srazí do dlouhých proslovů, spousty slov, nějaké ty podměty a přísudky, ale vůbec žádná informace, je to tristní, ale asi tomu nedokážeme nijak zabránit. :-(

1 0
možnosti
Foto

Dokážeme - volby jsou první krok, ale nebude to lehké.

1 0
možnosti

Každý, ale úúúplně každý člověk může říct zcela svobodně svůj názor! Je tedy pravda, že pak občas nesvobodně musí opustit zaměstnání, ale minimálně jednou ten názor říct může! ;-D

2 0
možnosti

Souhlasím s Vámi téměř ve všem. Až na to Maďarsko (a přidám k tomu i Polsko).

Ano, v těchto zemích jsou u moci lidé, kteří se k ní dostali v demokratických volbách, ale právě tito lidé dělají vše proto, aby už žádné demokratické volby nebyly, schovávaje se za (byť závažná) pečlivě vybraná témata dnešní doby. A Česko jim v tom zdatně sekunduje. Stačí se podívat na přístup lidí, kteří dnes působí na postu českého prezidenta, resp. premiéra. Každý, kdo má vůči nim nějaký kritický názor, je dehonestován, vzduchem lítají idioti, debilové, placení agenti a já nevím, co ještě. V době maximálního ekonomického růstu - větší už nebude, nejsou lidi - máme stále deficitní rozpočet, kupují se hlasy slevami na jízdném, proplácením nemocenské lajdákům a flinkům...

Ano, Maďarsku držím palce, protože se postavilo proti sebevražedné imigrační politice EU, ale to neznamená, že nevnímám obrovské ohrožení demokracie, ke kterému tam dochází a které se přelívá i do okolních zemí.

1 0
možnosti

Názor, že svoboda tady je, protože můžete psát o tom, že tady není, je největší nesmysl jaký je možno v diskusi použít a vtipné přirovnáni o tom, že v Africe není žádný hladomor, protože jinak by tam nikdo nemohl přežít, to krásně opisuje.

3 1
možnosti
Foto

Ten příměr se mi také líbí R^

1 0
možnosti
Foto

Neuvěřitelné ....... dík za link.

0 0
možnosti

P23e52t88r 25B29u34r40i73a14n

24. 9. 2018 11:39

Přečetl jsem diskuzi a jsem mírně v šoku. Jindy vcelku inteligentní diskutéři zde používají diskuzní faul zvaný odezdikezdi a tvrdí, že kdyby u nás byla nesvoboda projevu, nemohlo by se říkat a psát vůbec nic. Hluboký omyl. I za protektorátu frčela na plné obrátky zábava a celospolečenská diskuze. Tedy podle nich zde byla svoboda projevu. Taktéž si prý vůbec nevšimli, že by je cokoliv v názoru omezovalo. V tom případě bych jim doporučil aby si očima prolétli tento můj blog a zkusili si tipnout, pod jakým vysvětlením byl stáhnutý z hlavního panelu. Možná vás to překvapí:

https://petrpetrburian.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=669026

A ještě něco. Svobodu projevu jistě máme, jde jen o to, že pro někoho opět víc a pro někoho méně. No jen si zkuste napsat, že bankéři jsou zloději, zaměstnavatelé pijavice a bílá většina jsou rasisté. Nic? no jo, nic. Tak si to zkuste napsat o nějaké jiné skupině obyvatel, a začnou se dít věci.

I za komunistů se mohlo veřejně nadávat na vládu, stranu a prezidenta. Ale jenom na ty západní, tam to bylo nejen v pořádku, ale i žádoucí a dokonce to bylo vynucováno v činnosti humoristů, žurnalistů a studentů při zkouškách! Tedy kritizovat vládu jsme za komančů mohli, tak jakápak nesvoboda projevu, že?

A na závěr jeden vtip z dob komunistů, ten tu podstatu nesvobody slova vystihuje nejlépe:

Chlápek v opilosti vykřikuje, že prezident je idiot. Okamžitě ho čapnout policajti a už ho vedou v klepetech.

"Ale pánové, to je omyl, já tím nemyslel našeho, ale amerického prezidenta."

"Co nám to tu bulíkuješ, my přeci dobře víme který prezident z těch dvou je idiot!"

12 0
možnosti

Je to těžké, ale o skutečnou svobodu většina "občanů" nestojí. Každý se potřebuje za něco schovávat.

1 0
možnosti

P27e56t35r 34B57u83r19i88a19n

24. 9. 2018 11:10

Souhlas, karma.

3 0
možnosti
Foto

kdyby svoboda projevu nebyla, tak byste tento blog nemohl zveřejnit.

3 6
možnosti

A kdyby psal, že se mu nelíbí ona rasa či národnost (snad má právo, aby se mu nelíbila, ne?), kdyby psal tzv. xenofobně, nebo kdy (řekněme) považoval za nesmysl rovnoprávnost pohlaví?

2 0
možnosti

Detail, který nepovažuji za bezvýznamný: za dob hluboké totality byla televize Československá.

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, když jsem si to po sobě přečetl ráno, všimnul jsem si drobných nepřesností, překlepů a stylistických neobratností. Za to i za Československou televizi se omlouvám.

0 0
možnosti
Foto

S vámi Svobodnými je jeden základní problém: jste příliš dogmatičtí a dost demagogičtí.

Popisujete prostředí, které jste si přizpůsobil a hned se s ním hrdinně vyrovnáváte. I toho Jarka jste zvolil poněkud nepatřičně k tématu.

Kdy už se konečně, vy Svobodní, zamyslíte nad tím, že jako jediná autentická pravicová strana (jak se sami označujete) máte tak bagatelní volební výsledky? Kdy už konečně přestanete hledat kolem nepřítele a začnete hledat ve vlastních řadách?

4 6
možnosti
Foto

P.S.: Jako intelektuálská strana byste měli mít přímo v genech, že ŽÁDNÁ svoboda není bezbřehá.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS